Solveig Vidarsdotter

Fjällkommunen Gäddede och närpoliserna Erland Skogmo och Ingrid Kvarnberg utgör fokuspunkterna i Solveig Vidarsdotters författarskap. Hon är bördig från Frostviken och har hittills kommit ut med två böcker där handlingen utspelar sig i den jämtländska myllan.

”Isvittring” från 2014 är debutverket och utspelar sig på och kring ett elevhem i Gäddede där både ett mystiskt dödsfall inträffar och en annan person spårlöst försvinner. De båda närpoliserna Kvarnberg och Skogmo hamnar i centrum för utredningarna som leds av länskriminalen i Östersund.

I den andra boken ”Nässelvrede” är två lokalpolitiker berättelsens kärna. Den ene, som för övrigt är moderat oppositionsråd, hittas död vid sin sommarstuga och en annan politiker i uppstickarpartiet Alternativ Demokrati vådaskjuts på skjutbanan i kommunen. Två skenbart åtskilda händelser som de båda närpoliserna ställs inför att undersöka.

Ytterligare ett försvinnande inträffar och under utredningens vidare cirklar hittar de båda poliserna ledtrådar som binder alla händelserna samman på ett överraskande sätt.