Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant

Hon är svensk författare, journalist och fotograf. Hon har tillsammans med Emelie Schepp producerat två säsonger av Deckarpodden.
“Efter sex utgivna deckare har jag insett att det är en gåva att vara rädd. Annars hade jag aldrig kommit på alla nya uppslag till intriger. Det är nämligen mina allra värsta farhågor jag utgår ifrån när jag skriver deckare. Jag kan knappt tänka mig något värre än att en gravid försvinner och det satt jag och skrev om, frivilligt, när jag själv var i Vecka 36“.

Avdelning 73

Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar på sjukhus efter fem månader i koma. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida.
Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför väl med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa?
Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära.

Avdelning 73 är en ny och krypande kuslig deckare av Sofie Sarenbrant. Det är den fjärde fristående boken om kriminalinspektör Emma Sköld.

“När det gäller att berätta om den ytliga samtiden finns det få som bräcker Sofie Sarenbrant.”
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Tidigare utgivna i serien om Emma Sköld: Vila i frid, Andra Andningen, Visning pågår.
Brantevikserien: Vecka 36 och Istället för dig.

Foto: © Bingo Rimér