Roslund & Hellström

roslundhellberg

Deltog i Deckarkvällen 2012.

Anders har en bakgrund som reporter på SVT:s Rapport och nyhetschef på Aktuellt. 1999 startade han och blev även chef för det dagliga nyhetsprogrammet Kulturnyheterna. Börge var en av initiativtagarna till KRIS, Kriminellas Revansch I Samhället. Han är kriminalvårdsdebattör och har under många år arbetat med missbrukande och kriminella ungdomar.
Anders och Börges vägar möttes när Anders gjorde dokumentärfilmen Lås in dom. När filmen var klar fortsatte Anders och Börge att samarbeta. De märkte att de, trots många olikheter, trivdes tillsammans. De brann helt enkelt för samma frågor.

Samarbetet ledde till romanen Odjuret, som utkom 2004. Den uppmärksammades stort och nådde snart en bred läsekrets. I dag finns Roslund & Hellströms romaner översatta till ett stort antal språk och de har både prisbelönats och kritikerrosats.

Bibliografi:
Två soldater, 2012
Tre sekunder, 2009
Flickan under gatan, 2007
Edward Finnigans upprättelse, 2006
Box 21, 2005
Odjuret, 2004