Helene Tursten

Ola Kjelbye

Helene Tursten är född och uppvuxen i Göteborg men bor numera också i Sunne. Innan hon blev författare arbetade hon som tandläkare.

Sandgrav är den andra delen i en ny serie av Helene Tursten.
Det är snart jul och nioåriga Amelie lämnar skolan i Strömstad för att åka hem och hämta sina luciakläder. Men hon återvänder aldrig. Kort därefter försvinner ännu ett barn och misstankarna riktas mot en tystlåten och udda tonåring i det lilla samhället. Men när en polis hittas död och det kort därefter sker en explosionsartad brand i en lada, börjar polisen misstänka att andra krafter ligger bakom dåden.

Kriminalinspektör Embla Nyström tillhör det mobila teamet i Västra Götaland och kopplas in på fallet. Är det en seriemördare som går lös, eller kommer de att lyckas hitta barnen vid liv? Och hur passar polismordet in i bilden?

Jaktmark är första delen i Helene Turstens nya serie om Embla Nyström.
Embla Nyström är 28 år och jobbar som polis. Dessutom är hon nordisk mästarinna i lätt weltervikt. När hon som vanligt åker hem till sin barndoms Dalsland för att vara med i årets älgjakt bryts semestern brutalt när två av medlemmarna i ett annat jaktlag försvinner spårlöst.Helene Turstens serie om Irene Huss har gjort succé över hela världen och har sålt i över fyra miljoner exemplar.

Hon debuterade 1998 med Den krossade tanghästen. Helene Turstens böcker om kriminalinspektör Irene Huss är översatta till arton språk. Italien, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Polen, Spanien och Thailand är några av de länder som ger ut Helens böcker.

Sex av böckerna har blivit film via ett svenskt-danskt-tyskt samarbete. Den första filmen, Tatuerad Torso, hade premiär hösten 2007 och huvudrollen som Irene Huss spelas av Angela Kovács. Under 2010 gjordes ytterligare sex filmer, vilka släpptes på DVD under hösten 2011. Sammanlagt finns i dag tolv filmer om Irene Huss.

Bibliografi:
Sandgrav, Utgivningsdatum 2016-08-15
Jaktmark, 2014
I skydd av skuggorna, 2012
Den som vakar i mörkret, 2010
Det lömska nätet, 2008
En man med litet ansikte, 2007
Eldsdansen, 2005
Guldkalven, 2004
Kvinnan i hissen, 2003
Glasdjävulen, 2002
Kallt mord, 2002 (LL-bok)
Tatuerad Torso, 2000
Nattrond, 1999
Den krossade tanghästen, 1998

sandgrav