Helene Tursten

Helene Tursten debuterade med sin första kriminalroman 1998. Den krossade tanghästen blev den första i en serie om 10 romaner där kriminalkommisarien Irene Huss är huvudpersonen. Denna serie blev Helene Turstens genombrott och största framgång hittills. Flera av böckerna har också med framgång spelats in för både film och TV och översatts till ett stort antal språk.

Helene Tursten arbetade före författarskapet tog över både inom vården och som praktiserande tandläkare vilket också kunnat ses i flera av hennes böcker.

Sedan två år tillbaka skriver Helene Tursten kriminalromaner med polisen Embla Nyström i huvudrollenen. Senast i denna serie är romanen Sandgrav (2016).

Externa länkar:

Wikipedia https://sv.wikipedia.org/wiki/Helene_Tursten

Sagts om Sandgrav:

”Helene Tursten har alltid varit bra på att konstruera vassa kriminalhistorier. Så även här. Grundintrigen står på stabila ben och nystas i lagom takt upp” – Dast Magazine.

”Tursten har dock lyckats följa upp den första Embla-boken på ett tillfredsställande sätt. Och även om bokens brott alla klaras upp, slutar Sandgrav också med en rejäl cliffhanger som får läsaren att önska att nästa bok kommer snart” – CrimeGarden.

”…en riktigt smart intrig, en som är långt ifrån genomskinlig […] det här är en spännande och intressant berättelse om vad som händer när stämningen piskas upp och alla tror sig veta vad som är sant” – NT.se

Urval titlar:

Sandgrav

Sandgrav är den andra delen i en ny serie av Helene Tursten, författaren bakom succén om kriminalkommissarie Irene Huss.

Det är snart jul och nioåriga Amelie lämnar skolan i Strömstad för att åka hem och hämta sina luciakläder. Men hon återvänder aldrig. Kort därefter försvinner ännu ett barn och misstankarna riktas mot en tystlåten och udda tonåring i det lilla samhället. Men när en polis hittas död och det kort därefter sker en explosionsartad brand i en lada, börjar polisen misstänka att andra krafter ligger bakom dåden.

Kriminalinspektör Embla Nyström tillhör det mobila teamet i Västra Götaland och kopplas in på fallet. Är det en seriemördare som går lös, eller kommer de att lyckas hitta barnen vid liv? Och hur passar polismordet in i bilden?

 

Här kan du Boka din biljett till Deckarfestivalen direkt!