Hans Rosenfeldt – förhinder

rosenfeldt_hans_beskuren16

Tyvärr har Hans Rosenfeldt fått förhinder och kan inte delta i festivalen. Vi beklagar detta efter vi sett fram emot hans besök. /Styrelsen.

Hans Rosenfeldt skriver tillsammans med Michael Hjorth skriver han kriminalromaner under namnet HjorthRosenfeldt. Serien om Sebastian Bergman är såld till 30 länder, och har sålt i över 2 miljoner exemplar i världen. Det fördolda (2010), Lärjungen (2011), Fjällgraven (2012), Den stumma flickan (2014).

De underkända (2015) är den femte boken i serien. “En känd dokusåpadeltagare hittas mördad i en övergiven skola, skjuten i huvudet med bultpistol. Han sitter på en stol i ett klassrum, bunden, med ansiktet vänt in mot hörnet och en dumstrut på huvudet. Ett flersidigt frågeformulär sitter fastnitat på ryggen med häftpistol. Testet har med allmänbildning att göra och den mördade har uppenbarligen inte klarat kraven.

Det första offret följs av flera, alla samma sorts mediala kändisar, och Riksmord kopplas in. De famlar efter bevis men Sebastian Bergman hittar spår i anonyma insändare i tidningar och chattar. Skribenten raljerar mot bristen på allmänbildning hos den nya generationens förebilder, men uppehåller sig lite för gärna vid morden. Sebastian börjar utmana och inser snabbt att den anonyma vet saker om morden som bara polisen känner till.

I De underkända – HjorthRosefeldts femte bok i den framgångsrika serien om Sebastian Bergman – ställs han och kollegerna från Riksmord inför en komplex och avancerad seriemördare som till slut kommer hota hela teamets existens.”

Hans Rosenfeldt,född 1964, är manusförfattare, bland annat skapare av den hyllade tv-serien Bron, men också känd som programledare i tv. Han hörs också flitigt i På minuten. Hans Rosenfeldt var nöjeschef på SVT 2003-2005.