Gabriella Ullberg Westin

Gabriella Ullberg Westin är född 1973 och uppvuxen i Hudiksvall. Hon har studerat kommunikationsvetenskap vid Mittuniversitetet i Sundsvall och kriminologi vid Stockholms Universitet. Innan hon blev heltidsförfattare arbetade hon som kommunikationsansvarig på ett av Sveriges största telekombolag.

Gabriella har också bott i Italien där hon arbetat som fotomodell och utbildat sig till modedesigner. Gabriella har ett stort sportintresse. På fritiden löptränar hon och har sprungit flera långdistanslopp.

Idag lever hon i Stockholm med sin man som är polis och deras två barn.

Hon debuterade 2014 med ”Ensamfjäril”, den första boken om Johan Rokka och hans kolleger på polisstationen i Hudiksvall. Del två ”Springpojken” kom 2016 och i år kom den tredje delen, ”Fixaren”.

NÅGRA TITLAR

Fixaren

En kylig kväll i mars skjuts en 25-årig man ihjäl efter ett biobesök. Kriminalinspektör Johan Rokka leder förundersökningen och snart riktas intresset mot en vän till offret, som var i närheten när mordet begicks.
Vd-assistenten Amanda Bruse kämpar med att komma tillbaka efter en lång sjukskrivning. Företaget hon arbetar på står inför lanseringen av en produkt värd miljardbelopp och när en av företagets nyckelpersoner försvinner spårlöst hamnar Amanda plötsligt mitt i händelsernas centrum.
Polisen har nu både ett mord och ett försvinnande att hantera. Och när Rokka mitt i allt råkar ut för en personlig tragedi står plötsligt hela hans framtid på spel.

Springpojken

Dagen efter studenten hittas artonåriga Tindra Edvinsson knivskuren till döds på utsiktsplatsen Köpmanberget. Mordet påminner om ett fall för tjugo år sedan då en ung kvinna försvann spårlöst från sin studentfest.
Kriminalinspektör Johan Rokka kopplas in på mordet. Men det väcker plågsamma minnen till liv den försvunna kvinnan var hans ungdomskärlek Fanny och parallellt med utredningen börjar han nysta i det gamla fallet. Snart kommer Rokka i kontakt med den grovt kriminella världen och plötsligt står han återigen öga mot öga med en person han helst av allt velat glömma. Hur långt ska han behöva gå för att lämna sitt tidigare liv bakom sig för gott?

Ensamfjäril

Det är julafton och ett våldsamt snöoväder lamslår Hudiksvall. På eftermiddagen får polisen ett larm om att Henna Pedersen, gift med Sveriges bästa fotbollsspelare, har hittats mördad i hemmet. Den hemvändande polisen Johan Rokka får brottsutredningen på sitt bord. När ytterligare ett kallblodigt mord sker anar han att hans jobb och förflutna obönhörligen kommer att flätas samman. Ju mer han nystar i det som hänt, desto säkrare blir han på att fotbollsspelaren döljer något och aldrig egentligen kände sin fru.
“Ensamfjäril” är första delen i serien om Morden i Hudiksvall.