Gabriella Ullberg Westin

Gabriella Ullberg Westin är född 1973 och uppvuxen i Hudiksvall. Hon har studerat kommunikationsvetenskap vid Mittuniversitetet i Sundsvall och kriminologi vid Stockholms Universitet. Innan hon blev heltidsförfattare arbetade hon som kommunikationsansvarig på ett av Sveriges största telekombolag.

Gabriella har också bott i Italien där hon arbetat som fotomodell och utbildat sig till modedesigner. Gabriella har ett stort sportintresse. På fritiden löptränar hon och har sprungit flera långdistanslopp.

Idag lever hon i Stockholm med sin man som är polis och deras två barn.

Hon debuterade 2014 med ”Ensamfjäril”, den första boken om Johan Rokka och hans kolleger på polisstationen i Hudiksvall. Del två ”Springpojken” kom 2016 och i år kom den tredje delen, ”Fixaren”.

I ”Fixaren” är temat social engineering – att genom sin sociala förmåga manipulera andra att lämna ut känslig information eller begå brott.

En kylig kväll i mars skjuts en 25-årig man ihjäl efter ett biobesök. Kriminalinspektör Johan Rokka leder förundersökningen och snart riktas intresset mot en vän till offret, som var i närheten när mordet begicks.

VD-assistenten Amanda Bruse kämpar med att komma tillbaka efter en lång sjukskrivning. Företaget hon arbetar på står inför lanseringen av en produkt värd miljardbelopp och när en av företagets nyckelpersoner försvinner spårlöst hamnar Amanda plötsligt mitt i händelsernas centrum.

Polisen har nu både ett mord och ett försvinnande att hantera. Och när Rokka mitt i allt råkar ut för en personlig tragedi står plötsligt hela hans framtid på spel.