Emelie Schepp

Emelie Schepp

Hon är uppväxt i Motala men bor numera utanför Norrköping med sin familj. Emelie Schepp debuterade stort 2013 med kriminalromanen Märkta för livet, som hittills har sålt i 40 000 exemplar. Hon har tidigare arbetat som projektledare i reklambranschen och är i dag författare och föreläsare på heltid och även en uppskattad bloggare.

Vita spår

Ett X2000-tåg står stilla på Norrköpings centralstation i den kalla vinternatten. Ombord har en ung kvinna hittats död. Hennes fingrar är blodiga och från munnen droppar ett vitt skum. Det visar sig att kvinnan på tåget inte har rest ensam. Med sig hade hon en väninna som nu är spårlöst försvunnen. Vilka är kvinnorna? Och vad har hänt dem?
Ett märkligt fall måste lösas och Jana Berzelius kopplas in som åklagare. Men det dröjer inte länge förrän fallet blir mer personligt än hon har tänkt sig. Återigen ställs hon öga mot öga med sitt dunkla förflutna. När kriminalkommissarie Henrik Levin och hans kollega Mia Bolander får upp ett spår förstår Jana att misstankarna riktas mot en person i hennes absoluta närhet. En man hon helst vill glömma, en man som vet för mycket om henne. För att skydda sitt förflutna måste hon hitta den misstänkte innan polisen gör det.

Tidigare utgivning: Märkta för livet

Foto: Helén Karlsson