Elly Griffiths

Elly_G

Elly Griffiths bor strax utanför Brighton med man och två barn. Hon debuterade som kriminalförfattare med den kritikerrosade romanen Flickan under jorden. Huvudpersonen, den färgstarka arkeologen Ruth Galloway, har delvis som förebild Ellys man, som lämnade sitt jobb på en bank för att i stället utbilda sig till arkeolog. Inspiration i skrivandet har hon också fått från fastern, som bor i Norfolk och som gärna berättade en massa om traktens myter och legender när Elly var liten.

De öde fälten

Spännande och underfundig deckare – Elly Griffiths är tillbaka med De öde fälten där rättsarkeolog Ruth Galloway dras in i en vindlande maktkamp och hotas till livet när hon kommer sanningen för nära.
Det är värmebölja i Norfolk när en grävskopa på en byggarbetsplats stöter på något hårt i marken: ett flygplansvrak från andra världskriget – med piloten kvar vid spakarna. Ruth Galloway inser dock snart att kvarlevorna rimligen inte kan vara så gamla. DNA-tester visar att mannen är Fred Blackstock som rapporterats saknad till havs. Polisen, med Harry Nelson i spetsen, kopplas in och utredningen fortsätter.
Strax intill byggarbetsplatsen driver nu den anrika familjen Blackstock en grisfarm. En mystisk man ses smyga omkring på området varefter en rad obehagliga incidenter sker. Och när kvarlevorna av ytterligare en kropp hittas ställs saker och ting på sin spets. Vad är det som pågår på släktens ägor? Och hur ska man egentligen tolka de anhörigas reaktion? Maktbegär och begravda hemligheter…

Tidigare utgivna: Flickan under jorden, Janusstenen, Huset vid havets slut, Känslan av död, En orolig grav, De utstötta.

Copyright/fotograf: Sara Reeve