Christoffer Carlsson

Christoffer Carlsson är född 1986 i Halmstad och bosatt i Stockholm. Han är författare och kriminolog.

Mest känd är han för serien om polisen Leo Junker. Den första delen, ”Den osynlige mannen från Salem” belönades 2013 med Svenska Deckarakademins pris. Efter ”Den fallande detektiven” 2014, och ”Mästare, väktare, lögnare, vän”, 2015, avslutades serien med ”Den tunna blå linjen” som kom tidigare i år. Alla böckerna har hyllats av såväl läsare som recensenter.

”Den tunna blå linjen” startar i en orolig tid. Fredagen den trettonde november 2015 exploderar det i Paris och genom Europa rör sig enorma flyktingströmmar norrut. Ryktet: en terrorist har tagit sig in i Sverige för att genomföra ett attentat i landet. Är det sant? Ingen vet.

Samtidigt mottar Leo Junker ett brev. Det rör det fem år gamla, ännu olösta mordet på Angelica Reyes. Vid det laget har John Grimberg, en gång Leos bäste vän, varit spårlöst försvunnen i över ett år. I terrorns skugga jagar Leo snart en helt annan, kanske ännu farligare sanning som ställer dem båda inför en sista prövning.

Utöver en del andra böcker har han också skrivit ”Oktober är den kallaste månaden” som 2016 tilldelades barn- och ungdomspriset Spårhunden.