Christoffer Carlsson

Christoffer Carlsson är född 1986 i Halmstad och bosatt i Stockholm. Han är författare och kriminolog.

Mest känd är han för serien om polisen Leo Junker. Den första delen, ”Den osynlige mannen från Salem” belönades 2013 med Svenska Deckarakademins pris. Efter ”Den fallande detektiven” 2014, och ”Mästare, väktare, lögnare, vän”, 2015, avslutades serien med ”Den tunna blå linjen” som kom tidigare i år. Alla böckerna har hyllats av såväl läsare som recensenter.

 

Utöver en del andra böcker har han också skrivit ”Oktober är den kallaste månaden” som 2016 tilldelades barn- och ungdomspriset Spårhunden.

 

NÅGRA TITLAR:

Den tunna blå linjen

Den fjärde och avslutande delen i hyllade serien om polisen Leo Junker.
Det är en orolig tid. Fredagen den trettonde november 2015 exploderar det i Paris och genom Europa rör sig flyktingströmmar norrut. Ryktet: en terrorist har tagit sig in i Sverige för att genomföra ett attentat. I terrorns skugga jagar Leo en helt annan sanning som ställer honom och John inför en sista prövning.

Oktober är den kallaste månaden

Vega är sexton år och håller tyst när polisen frågar om hennes bror, om hans bil och om hagelgeväret. Om var han är, och vad som har hänt. Samtidigt vet hon alldeles för mycket och blir själv indragen.
“Oktober är den kallaste månaden” handlar om ett brott, och om en syster som söker efter sin bror. Det är berättelsen om en enslig bygd där någon ljuger, och om priset man betalar för att växa upp.

Mästare, väktare, lögnare, vän

Tredje delen om Leo Junker. Ett storslaget kriminaldrama om kärlek, vänskap, svek och skuld.
En man hittas skjuten till döds i ett litet samhälle, det får Leo att omedelbart lämna Stockholm. Trettio år tidigare rör sig två män med dunkla avsikter genom en otrygg värld. Så sammanflätas ett gammalt dödsfall med ett nytt och när sanningen går upp för Leo är den så farlig att den hotar hans liv.