Caroline Eriksson

Caroline Eriksson (född 1976) har en magisterexamen i socialpsykologi och jobbade drygt tio år med human resource management innan hon bestämde sig för att satsa på sin barndomsdröm – skrivande. För sina första två böcker, ”Djävulen hjälpte mig” 2013 och ”Inga gudar jämte mig” 2014, baserade på verkliga svenska, historiska mordfall, fick hon många fina recensioner. ”Djävulen hjälpte mig” nominerades också till Stora Ljudbokspriset.

Hösten 2015 utkom den psykologiska thrillern ”De försvunna”, en rakt igenom fiktiv berättelse som kretsar kring Greta och hennes familjs mystiska försvinnande. Romanen blev en smärre sensation då den på kort tid såldes till över tjugo länder. Sedan dess har den legat på topplistorna i bl.a. Tyskland och Portugal. De försvunna har även getts ut i USA och hamnade där direkt på topp-5 över mest sålda titlar hos Amazon. Hösten 2017 kommer ”Hon som vakar”, ett psykologiskt spänningsdrama om skuld, försoning och den tunna gränsen mellan förtvivlan och vansinne. Här är den centrala frågan Skulle du kunna döda (för) någon du älskar?

 

Caroline har även gett ut fackboken ”Normal och Fin” 2005 om skönhetsideal och viktkomplex.

Vid sidan av författarskapet driver hon sedan hösten 2016 podden ”Skriv en bestseller – eller en annan bok” tillsammans med Ninni Schulman.

NÅGRA TITLAR

Hon som vakar

Författaren Elena har nyligen separerat från sin man och bor tillfälligt i ett radhus utan mycket kontakt med omvärlden. Den enda hon träffar regelbundet är sin syster, men deras relation är ansträngd och fylld av hemligheter.
Håglös och med skrivkramp börjar hon iaktta grannfamiljen tvärs över gården. Bakom den prydliga fasaden tycks ett mörkt drama pågå mellan mannen och hustrun. Elena kan inte motstå impulsen att följa familjen Storm i smyg och ju längre hon går i sina ansträngningar, desto större blir oron för att något fruktansvärt är på väg att ske.
När tonårssonen Leo söker kontakt med Elena får hon direktinsyn i familjens liv. Det blir tydligt att hans mamma är en kvinna med ett mörkt förflutet, en kvinna kapabel till fruktansvärda handlingar. Elena dras in i en karusell som snurrar allt snabbare och som snart hotar att leda till katastrof för både henne och familjen Storm.
Hon som vakar är ett psykologiskt relationsdrama med skärpa, svärta och stor spänning. Var går egentligen gränsen mellan vansinne och förtvivlan?

De försvunna

En solig sensommarkväll åker Greta, Alex och dottern Smilla ut till ön. Greta stannar i båten medan de andra två går iland. De kommer inte tillbaka. Greta letar och ropar, men kan inte hitta Alex och Smilla. Det mystiska försvinnandet, och det febrila sökande som tar vid, leder Greta ner i en avgrund av förvirring och mörker. Ingenting är som det först verkar i denna oförutsägbara spänningsroman.