Åsa Larsson och Ingela Korsell

PAX_duo

Åsa Larsson och Ingela Korsell kommer under deckarfestivalen att träffa ett stor antal elever i Sundsvalls skolor. Detta organiseras av Deckarfestivalen, Sundsvalls Kulturskola och Sundsvalls museum.

PAX-serien är skriven av spänningsförfattaren Åsa Larsson och författaren/forskaren Ingela Korsell och illustreras av serietecknaren Henrik Jonsson. Bokserien som har liknats vid både Harry Potter och Hungerspelen, är ett unikt urban fantasy-epos för mellanåldern, fyllt med drama, magi och action som utspelar sig mitt i dagens Mariefred. 

Nidstången, del 1 i serien. “I den lilla staden Mariefred börjar konstiga saker att hända. Onda krafter försöker erövra det hemliga, magiska biblioteket, som funnits under kyrkan i hundratals år.
Väktarna Estrid och Magnar har vigt sina liv åt att skydda biblioteket, men i takt med att de blir äldre börjar bibliotekets magiska skydd försvagas. Bröderna Alrik och Viggo visar sig vara utvalda för att hjälpa till att försvara biblioteket mot de mörka krafter som vill ta makt över det.”

Några tankar om skolbesöken från den lärarhandledning som författarna gjort.
“Läsande och skrivande är sociala aktiviteter, eftersom det i grunden handlar om kommunikation. En text skrivs för att någon ska läsa den, och det gäller förstås även elevernas egna texter. Prata, skriv, rita, lek, dramatisera om det ni läser och skriver. Har man väl börjat tänka i de här banorna finns ingen ände på vad man kan göra med texter. Tjohoo!”

I serien ingår: Nidstången, Grimmen (2014), Myllingen, Bjäran, Gasten (2015), Näcken och Pestan (2016).

9789163879869_200_nacken pax_omslag