Åsa Anderberg Strollo

Foto: Magnus Liam Karlsson

Åsa Anderberg Strollo skrev först för film och TV under många år. Bland annat var hon en del av  manus-redaktionen för TV-serien “Rederiet”. Hon debuterade 2007 med boken “Bryta om” som handlar om Minna som efter ett struligt högstadium vill börja om när hon ska börja gymnasiet i en helt ny skola. Det blir inte riktigt så men ingen vet heller om att Minnas lever med en alldeles särskild hemlighet; hon lever nämligen med en psykiskt sjuk mamma. I boken får vi följa en urstark tjej som verkligen måste kämpa för att skapa sitt rum i tillvaron. “Bryta om” blev både nominerad till Augustpriset 2007 och vann Stora Läsarpriset samma år.

Sedan dess har Åsa skrivit ett antal böcker inom både skräck och spänning och humorserien Bruno för läsare mellan 9 – 12 år. Hon är också en flitigt anlitad pedagog och skrivarlärare för unga och deltar på Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall förutom på torsdagens kvällsföreställning i olika besök på skolor i kommunen.

Externa länkar:

Wikipedia https://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%85sa_Anderberg_Strollo
Websidan http://anderbergstrollo.se/
Förlaget https://www.alfabeta.se/forfattare/asa-anderberg-strollo


Här kan du Köpa din biljett till Deckarfestivalen direkt!

Senaste verk/Recension

Iskalla skuggor: Skräckhistorier för orädda (2018)

Åsa Anderberg Strollo och Andreas Palmaer

Lås dörren, dra för gardinerna och sätt dig tillrätta, för här kommer elva gastkramande noveller som alla utspelar sig i nutid. Här kan du bland annat läsa om den snälla clownen som kanske inte är så snäll. Och om barnen som ber att få bli insläppta hos pojken som är ensam hemma – barnen med de konstiga ögonen och en längtan efter kött.

De längre berättelserna varvas med korta, effektiva skräckhistorier, oftast bara på några rader, och med ett läskigt, oväntat slut.

Åsa Anderberg Strollo debuterade med Bryta om, som bland annat nominerades till Augustpriset och vann Stora Läsarpriset. Hon har även skrivit feelgoodrysare för åldern 9-12 år, Svart sommar och Varm vinter och serien Bruno 3000, för läsare i åldern 6-9 år med Julia Thorell.

Andreas Palmaer är journalist, redaktör och författare. Några av hans böcker är de populära gåtsamlingarna Sant eller falskt och boken Superkorta skräckisar, för nybörjarläsarna.