Annika Sjögren

Annika Sjögren

Deltog i Festivalen 2013.

I de olika berättelserna får man följa de personer som på ett eller annat sätt blir inblandade i mordhistorier – som offer, förövare, anhöriga, misstänkta eller de som själva misstänker någon närstående. Polisutredningen finns endast i periferin. Det som sker under ytan och bakom fasaderna i till synes trygga miljöer och bland ”vanligt” folk är vad som intresserar mig att skriva om. Mina personer är sällan helhjärtat goda eller alltigenom onda. Jag tror att dessa båda egenskaper ryms inom varje människa och att vi alla – under vissa omständigheter – kan drivas till handlingar vi inte trodde oss vara kapabla till.

Böckerna är fristående och kan läsas i vilken ordning man vill. De utspelas i Härnösand och har alla en mer eller mindre uttalad anknytning till skolvärlden där jag, när jag inte skriver, verkar som lärare.

Där ingen vind blåser (2007) var Annika Sjögrens debut som kriminalromanförfattare. I augusti 2008 utkom hennes andra kriminalroman, Som glöd blir till aska (finns även som nedladdningsbar MP3). Nästa deckare, Ur havet stiger vågorna, utkom i september 2010, i pocket december 2011. Hennes senaste deckare, Allt vad marken gömmer utkom i maj 2012.