Annika Sjögren

Annika Sjögren från Härnösand har gett ut 4 kriminalromaner som främst är att betrakta som psykologiska thrillers. Alla utspelar sig i Härnösand och har den trygga småstaden, där alla känner alla, som sin mylla. Den lilla stadens ombonade interiörer och omgivningar visar sig ofta gömma mörka hemligheter och här och där rämnar fasader och blottar förfärliga mänskliga öden och förluster.
”Där ingen vind blåser” kom ut 2007 och Annikas senaste ”Allt vad marken gömmer” 2012.
Annika Sjögren arbetar sedan 35 år som lärare och förenar i sina berättelser en stark omsorg om pusseldeckarens format med ett djupt intresse för de mellanmänskliga relationerna och deras betydelse för ödesdigra händelseförlopp.

Senaste verk/recension

Allt vad marken gömmer (2012)

Allan Karlsson, en femtioåring i Härnösand, lever lite vid sidan av samhället. Han försörjer sig på städvikariat på olika skolor i stan. En dag rotar han bland gamla papper hemma hos sin döda mormor och hittar då uppgifter som avslöjar varför han som barn blev fosterhemsplacerad. Grubblerierna lämnar honom därefter ingen ro och otäcka minnen bubblar upp till ytan. Samtidigt slits Martin mellan två världar.
Han bor kvar hos sin mamma, det lätt förståndshandikappade skolmåltidsbiträdet Ragnhild, fast han närmar sig de trettio. Så blir han tokkär i den impulsiva Carro som har en spännande men komplicerad bakgrund. De beslutar sig snabbt för att flytta ihop. Men Carro oroar sig alltmer över den ansträngda relationen till sin exman. Han i sin tur är irriterad över det dåliga samarbetet kring deras gemensamma dotter. Allt det fina Carro byggt upp med Martin knakar i fogarna och rasar slutligen, när en person hittas mördad på parets gräsmatta. Allan Karlssons förhållande till mordoffret visar sig ha rötter långt tillbaka i tiden. Polisen famlar i blindo. Kommer man någonsin att hitta den skyldige?
”Allt vad marken gömmer” är en tät, psykologisk thriller om vad som händer när livslögner uppdagas och minnen av svåra trauman vaknar till liv.


Här kan du Boka din biljett till Deckarfestivalen direkt!