Annette Haaland

Anette Haaland har skrivit två romaner om frikyrkopastorn Viveka och hennes vänner och kollegor i församlingen i den idylliska förorten Gamla Enskede.

I debutboken ”Pastor Viveka och tanterna” (2016) tar allt sin början i att en av tanterna i församlingens cafégrupp blir mördad och då tar pastor Viveka hand om både utredningen och församlingens vidare öden.

I ”Pastor Viveka och hundraårsjubileet” tar historien sin upptakt i de utmaningar och intriger som uppstår kring församlingens deltagande i hundraårsfirandet för Gamla Enskede. När ett nytt mord inträffar i kyrkans närhet tar återigen pastor Viveka tag i taktpinnen och försöker bringa ordning i mysteriet.

Anette Haaland har en självklar hand med sitt medryckande och tempofyllda språk och kallar själv sina romaner för feelgood eller i bästa mening mysdeckare.

NÅGRA TITLAR

Pastor Viveka och hundraårsjubileet

Det har blivit dags att fira Gamla Enskedes hundraårsjubileum. Alla tycks ha olika åsikter om hur det ska gå till. Tanterna i församling, butiksägarna och paret i villan på höjden. Pastor Viveka måste hantera allt detta, samtidigt som hon har egna familjebekymmer. Dessutom inträffar ett nytt mord i kyrkans närhet.
Annette Haalands andra bok om den färgstarka pastorn och hennes vedermödor.

Pastor Viveka och tanterna

“Pastor Viveka och tanterna” är en lättsam och underhållande mysdeckare bland barnfamiljer och åldrande husägare i Stockholmsförorten Gamla Enskede. En berättelse som bjuder på trivsam spänning och existentiella frågor och en övertygelse om att man aldrig ska tro sig veta något bestämt om andra människors inre. Särskilt inte om gamla tanter.