Anna Lihammer

AnnaLihammerhalvfigur-FotoJohannaJeansson

Anna Lihammer är fil. dr i Historisk arkeologi. Januari 2014 debuterade Anna Lihammer som skönlitterär författare med den historiska kriminalromanen Medan mörkret faller. Den blev kritikerrosad och prisbelönt som Årets bästa deckardebut av Svenska Deckarakademin. I mars 2015 är hon aktuell med uppföljaren Än skyddar natten.

Än skyddar natten

Den fristående uppföljaren till Anna Lihammers rosade och prisbelönta deckardebut!
Nazisterna stärker sin makt i Tyskland, och år 1935 inför Hitler antisemitiska raslagar. Samtidigt reser en tysk SS-expedition till Sverige. I sina vanföreställningar om ariska förfäder söker de sitt ursprung i hällristningar och runstenar.
En mörk höstnatt hittas en tysk journalist brutalt mördad vid den berömda Sigurdsristningen. Kommissarie Carl Hell blir utsedd att utreda mordet och till sin hjälp tar han än en gång polissyster Maria Gustavsson. Med den tyska makten i hälarna försöker de hitta förövaren, men snart pockar andra våldsbrott på deras uppmärksamhet.
Än skyddar natten är uppföljaren till Anna Lihammers kritikerrosade romandebut Medan mörkret faller. Det är en skarpsynt och skrämmande kriminalroman som skildrar ett Sverige och Europa i nazismens växande skugga.

Fotograf: Johanna Jeansson