Anna Karolina

Anna Karolina har en bakgrund som polis. Hon debuterade 2014 med ”Stöld av babian”, som nominerades till Crimetimes debutantpris och Stora Ljudbokspriset. 2015 kom ”Står dig ingen åter”, hyllad av både kritiker och läsare. Förra hösten kom ”Förlorat ansikte”, den tredje boken i hennes kriminalserie om Amanda Paller vid Västerortspolisen i Stockholm. Och nu i november kommer den fjärde, ”Sjusiffrigt”. Anna Karolinas böcker är översatta till flera språk.

I ”Förlorat ansikte” möter vi den unga flyktingen Tara som får syra kastat i ansiktet. En man kör henne till sjukhuset men försvinner innan någon hinner se vem han är. Dådet tycks vara hedersrelaterat, men när Amanda Paller tar över polisutredningen anar hon att något annat ligger bakom attacken. Då händer det som inte får hända: Tara försvinner spårlöst från sitt rum på sjukhuset.

Förre polisen Magnus kommer ut från fängelset. Livet ligger i spillror. Det ljusnar när Felipe erbjuder honom ett jobb på bageri, men innan han vet ordet av befinner han sig mitt i en uppgörelse i undre världen.