Anders de la Motte

Anders de la Motte

Deltog i festivalen 2014.

Han är före detta polis och säkerhetschef. Han är en av de starkaste nya rösterna inom spänningsgenren och har skrivit [Geim]-trilogin, översatt till närmare 30 språk. Anders tilldelades 2010 Svenska Deckarakademiens pris för årets bästa debut. Han bor i Lomma i Skåne med fru och barn.

Hans senaste bok är MemoRandom.

Alla ljuger. Lita inte på någon.
David Sarac är informatörshanterare vid Stockholmspolisen. Hans jobb är att rekrytera och sköta topphemliga källor. Manipulation, mutor och hot – så länge han levererar resultat ställer ingen några frågor. Men efter en våldsam bilolycka förlorar han minnet. Tappar kontrollen över sitt avancerade nät av svek och lögner. Plötsligt är han lovligt byte för alla som vill åt hans hemligheter. För att skydda sig själv och sina källor måste han återupprätta kontakten med den försvunne infiltratören “Janus”, som befinner sig högt upp i den kriminella hierarkin. Flera personer, på båda sidor om lagen, verkar vara beredda att gå över lik för att avslöja “Janus” rätta identitet. Eller kanske för att skydda den?

MemoRandom är den första boken i en serie. Den är såld till över 20 länder och filmbolaget Lionsgate producerar en amerikansk TV-serie baserad på samtliga böcker