Nyheter

Påskkrim tips # 4

Vi vill uppmärksamma den norska traditionen med “påskekrim” och inspirera till påskens läsning!

Christoffer Carlsson – Mästare, Väktare, Lögnare, Vän

Det lilla samhället Bruket, i juni 2014. Hoppet om en fridfull midsommar krossas när en äldre man hittas skjuten till döds i sitt hem. Brottsutredningen får förstärkning när Leo Junker anländer från Stockholm och utger sig för att vara från Rikskriminalpolisen. En som inte litar på honom är kriminalassistent Tove Waltersson, som nyligen återvänt till sin hemort efter en längre sjukskrivning.

Bruket är en märklig plats och döljer fler hemligheter än man först tror. I takt med att en händelse avlöser en annan växer något större än sanningen om ett grovt brott fram.

I en annan tid och en annan värld är det Stockholm och 1984. Två poliser ser sin stora chans i skuggorna av ett tillslag, men en ung journalist är fast besluten att avslöja deras hemlighet. De möts en kall natt i november och efter det finns ingen återvändo.

”Han är doktor i kriminologi och en briljant stilist. Inte underligt att denna historia om svek och dubbla lojaliteter höjer sig över det mesta i genren. ” Ingalill Mosander, Aftonbladet

”Blinkningen till en av genrens mästare, John Le Carré, är kanske i kaxigaste laget. Men visst är detta en riktigt bra thriller, som lyckas fånga läromästarens kombination av grådaskig träaktighet med hyperintensiv spänning i sin skildring av den svenska säkerhetspolisens konspiratoriska agerande från åttiotalet och framåt.” Magnus Persson, Svenska Dagbladet

mastarevaktare_inb_low

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *