Nyheter

Påskkrim tips # 2

Vi vill uppmärksamma den norska traditionen med “påskekrim” och inspirera till påskens läsning!

Liza Marklund  – Järnblod

Annika Bengtzons syster Birgitta är försvunnen. Hon gick iväg till jobbet en söndagsmorgon, men kom aldrig fram. Det sista livstecknet är ett sms – Annika, hjälp mig!

Kvällspressens papperstidning ser ut att gå i graven. Om det inte sker ett mirakel kommer chefredaktör Anders Schyman att gå till historien som den som lade ner den svenska journalistiken.

Under tiden pågår en uppmärksammad rättegång om ett ytterst bestialiskt mord på en uteliggare.

Dagarna går och Birgitta kommer inte tillbaka. För att förstå vad som ha hänt hennes syster måste Annika återvända till sin barndoms bruksort och konfronteras med sitt eget, våldsamma förflutna.

Järnblod är en mörk thriller om relationer och försoning, identitet och hämnd. Det är också den elfte och avslutande delen i Liza Marklunds succéserie om Annika Bengtzon.

”En värdig final.” Per-Axel Svensson, Borås Tidning

”Rappt skrivet, tufft och våldsamt, med anknytning både till nutid (den lögnaktige “mördaren” får mig att tänka på Quick) och till tidigare delar i serien. Marklund avslutar på topp. ” Bengt Eriksson, Femina

”Det råder väl knappast någon tvekan om att Liza Marklunds serie böcker om skjutjärnsjournalisten Annika Bengtzon på tidningen Kvällspressen, näst Sjöwall/Wahlöös dekalogi om Martin Beck, är vårt lands kanske förnämsta spänningsföljetong i bokform … Marklund är skicklig.” Per-Axel Svensson, Borås Tidning

jarnblod-marklund_liza-31836378-4002807070-frntl

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *