Nyheter

Påskkrim tips # 10

Vi vill uppmärksamma den norska traditionen med ”påskekrim” och inspirera till påskens läsning!

Jørn Lier Horst – Jakthundarna

William Wisting är en erfaren utredare vid polisen. Han är samvetsgrann, sympatisk och noggrann. I hela sitt yrkesliv har han ägnat sig åt att jaga brottslingar, men plötsligt kastas rollerna om. Wisting stängs av från sin tjänst efter misstanke om att ha fabricerat bevis i en sjutton år gammal mordutredning. Mannen som dömdes för brottet har släppts. Och Wisting angrips av både kollegor och media.

Utan tillgång till polisens resurser inleder Wisting en egen utredning för att ta reda på sanningen. Han får hjälp av sin dotter, som är kriminalreporter, men de är långt ifrån att lösa gåtan när en ung kvinna försvinner. Händelsen det kopplas samman med det tidigare mordet och nu börjar jakten …

Jørn Lier Horst (f. 1970) har jämförts med Jo Nesbø och Sjöwall/Wahlöö. Han har vunnit många litterära priser och år 2013 tilldelades han Glasnyckeln, den finaste utmärkelse som en nordisk deckarförfattare kan få. Horst har blivit en favorit hos såväl läsare som kritiker och Jakthundarna är en riktigt spännande bladvändare med en upplösning som är lika överraskande som trovärdig.

Prisbelönt som årets bästa översatta deckare 2014.

jakthundarna_pocket_framsida-321x520

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *