LILLA SHERLOCKPRISET

Till dig som går i högstadiet och tycker om att skriva!
Var med i Deckarpristävlingen ’Lilla Sherlockpriset’ 2018!

Svenska Deckarfestivalen har instiftat en skrivartävling, Lilla Sherlockpriset. Detta pris delas ut årligen och det vänder sig till dig som går i högstadiet i Västernorrland. Priset är instiftat som både stöd, stimulans och uppmuntran till ökat läsande och skrivande bland unga av idag. Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall ser som sin uppgift att på alla sätt öka intresset för människors umgänge med litteraturen. Att stödja ansträngningar för ett ökat läsande bland unga är då en självklarhet. Att också stimulera intresset för att skriva själva är en annan sida av samma sak.

Läser du deckare? Har du någon gång drömt om att skriva en spännande kriminalhistoria? Då är det här tillfället för dig! Här kan du tävla om priser. Sätt dig ned och fundera ut en historia som på något sätt har med brott att göra. Den skall vara på svenska, högst 2000 ord lång och skall vara skriven på en dator. Läs mer här nedan om hur du skickar in din historia. (Det går självklart också bra att gå ihop två och två och skriva tillsammans.)
Prisutdelning blir det på Svenska Deckarfestivalens scen i Sundsvall fredagen den 9:e november. Det kanske blir du som kommer fram och hämtar förstapriset…

Har du frågor kring tävlingen kan du ställa dem till:

lillasherlockpriset@svenskadeckarfestivalen.se

Mycket välkommen med ditt bidrag!

 

Lite mer fakta:

Bidraget skall vara en kriminalhistoria skriven på dator och får högst omfatta 2000 ord. Språket skall vara svenska. Dokumentformatet skall vara Word (.doc, .docx) eller PDF (.pdf).
Priser utgår till de tre bästa bidragen, dessutom kommer ett hederspris för ’särskild kreativitet’ att delas ut.
En jury med fem personer (författare och deckarläsare) kommer att bedöma de inskickade bidragen.

Senaste datum för inlämning är den 9/10 2018.

Bidragen skall skickas in via e-post till lillasherlockpriset@svenskadeckarfestivalen.se