Nyheter

Glasnyckeln till Grebe

Glasnyckeln 2018 har tilldelats Camilla Grebe för “Husdjuret”.

Glasnyckeln är ett pris som delas ut varje år för bästa kriminalroman eller -novellsamling. Det utdelas av Skandinaviska Kriminalsällskapet för en bok av en dansk, finländsk, isländsk, norsk eller svensk författare. Priset har fått sitt namn efter Dashiell Hammetts kriminalklassiker med samma namn och består förutom av äran och medieuppmärksamheten av en glasnyckel, tillverkad i Småland. Pristagaren utses av en jury bestående av representanter från de olika nordiska deckarakademierna.

–Jag är väldigt, väldigt glad. Både för att jag tycker att Husdjuret är min bästa bok och för att jag jobbade så mycket med den. Jag minns inte hur många omskrivningar jag gjorde innan jag var nöjd, säger Camilla Grebe om priset.

-En välskriven roman om polisen Malin Brundin som återvänder till sin gamla hembygd för att lösa ett fall som har rötter i hennes egna uppväxtår. Två olika berättarröster ger nyanserade redogörelser, samtidigt som romanen är en finstämd skildring av udda personligheter i en avfolkningsbygd, skriver Skandinaviska Kriminalsällskapet i ett pressmeddelande.

Camilla Grebe kommer till Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall nu i november 2018.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *