Nyheter

Festivalprogrammet är reviderat.

Ett reviderat festivalprogram som PDF finns att se på hemsidan, de stora förändringarna ser du nedan i seminarieprogrammet på torsdagen.
Till vår glädje har vi lyckats engagera Stefan Ahnhem och Viveca Sten och Camilla Sten till årets festival. Hans Rosenfeldt och Christoffer Carlsson har tyvärr fått förhinder och kan inte delta i festivalen.

DECKARAKADEMINS NOMINERINGAR
13.30 – ny tid
Svenska Deckarakademins Kerstin Bergman tillkännager nomineringarna till utmärkelserna 2016 års bästa svenska kriminalroman samt Bästa till svenska översatta kriminalroman. Ta chansen att ta del av tio heta deckartips att läsa under resten av året!

”ETT PERFEKT MORD”
14.15
En reading av några scener ur deckarpjäsen Ett Perfekt Mord av den engelske deckarförfattaren Peter James som var en bejublad gäst på fjolårets festival. Det är första gången i Sverige du får ta del av hans mordiska dramatik. Skådespelare från Teater Västernorrland medverkar. Pjäsen har översatts av Tomas Melander.

FRÅN MAARDAM OCH KYMLINGE TILL EUROPAS STORSTÄDER
15.00 – ny tid
Med trettio romaner (om inte deckare så i de flesta fall kretsande kring brott och död) och snart lika många år som författare, är Håkan Nesser en av landets största. Serierna om van Veeteren och Barbarotti har fått flera priser, och sedan 2016 är Nesser Filosofie hedersdoktor vid Örebro Universitet. Möt honom i ett samtal om högt och lågt i ett långt författarskap.

ÖSTERMALM vs BECKOMBERGA
15.45 – ny programpunkt
Den svenska kriminallitteraturen speglar ett fascinerande och jättelikt socialt spektrum. Vi möter Denise Rudberg, som har Stockholms Östermalm som interiör och exteriör i sitt skrivande och Tove Alsterdal som växlar både land och världsdelar i sina böcker men som alltid intresserar sig särskilt för de delar av samhället som inte utgör solsidan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *